Είστε εδώ Αρχική » Προγράμματα Για Windows » Δωρεάν Πρόγραμμα FTP


Δωρεάν Πρόγραμμα FTP

Δωρεάν Πρόγραμμα FTP

File Transfer Protocol (FTP) ή στην Ελληνική, Πρωτόκολλο Μεταφοράς Αρχείων, είναι το πρωτόκολλο ή η μέθοδος αν προτιμάτε, που χρησιμοποιείτε για την μεταφορά αρχείων από και προς κάποιον απομακρυσμένο server.

Αν και στο παρελθόν χρησιμοποιείτο και για άλλους σκοπούς, η κύρια χρησιμότητα του στις μέρες μας, είναι η μεταφορά αρχείων από webmasters προς τον server που φιλοξενεί - ή θα φιλοξενήσει - την ιστοσελίδα τους.

Οποιοσδήποτε θέλει να φτιάξει μια ιστοσελίδα, χρειάζεται κάποιο πρόγραμμα FTP, μέσω του οποίου θα «ανεβάσει» την ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στην υπηρεσία φιλοξενίας της ιστοσελίδας του.

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το πρωτόκολλο ftp, και να μεταφέρεις αρχεία προς κάποιον απομακρυσμένο server, το πρόγραμμα που προτείνω για εγκατάσταση και χρήση είναι το FileZilla.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πληροί όλες τις προδιαγραφές που έχω θέσει ως ελάχιστες απαιτήσεις για παρουσίαση. Προσφέρεται δηλαδή στην Ελληνική γλώσσα, είναι εύχρηστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό και πάνω απ’ όλα δωρεάν. Το «FileZilla» είναι δωρεάν, και προσφέρεται κάτω από την άδεια χρήσης GNU, πράγμα που σημαίνει πως είναι ένα ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα.

Χρησιμοποιώντας το «FileZilla», μπορούμε πολύ εύκολα να συνδεθούμε στον παροχέα φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας, και να ανεβάσουμε ή να αντικαταστήσουμε τα αρχεία της ιστοσελίδας μας, όποτε αυτό απαιτείται.

Μέσα απ' το εύχρηστο γραφικό περιβάλλον του, το οποίο μιλάει και την Ελληνική γλώσσα, θα μπορέσουμε π.χ. να αναβαθμίσουμε τα αρχεία html/php της ιστοσελίδας μας, να ανεβάσουμε φωτογραφίες ή να τροποποιήσουμε τα αρχεία css.

Υποστηρίζει το χαρακτηριστικό «Drag and drop», και έτσι μπορούμε να χειριστούμε τους απομακρυσμένους φακέλους σαν τοπικούς φακέλους, και να μεταφέρουμε αρχεία απ' τον υπολογιστή μας με ένα απλό σύρσιμο τους προς το «FileZilla».

Το γραφικό περιβάλλον του FileZilla, είναι ένα τυπικό περιβάλλον προγράμματος αυτού του είδους. Παρόλα αυτά, δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από ένα οποιοδήποτε εμπορικό λογισμικό. Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να το μάθεις.

Μπορείς να κατεβάσεις το «FileZilla» απ' την επίσημη του ιστοσελίδα.

Εάν ψάχνεις για ένα δωρεάν πρόγραμμα FTP, για να ανεβάζεις τα αρχεία της ιστοσελίδας σου, τότε αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα που έχω να σου προτείνω.

Τελευταία ενημέρωση