Είστε εδώ Αρχική » Προγράμματα Για Windows » Δωρεάν Πρόγραμμα Επεξεργασίας Κώδικα


Δωρεάν Πρόγραμμα Επεξεργασίας Κώδικα

Δωρεάν Πρόγραμμα Επεξεργασίας Κώδικα

Όποιος ασχολείται με προγραμματισμό, χρειάζεται ένα ανάλαφρο πρόγραμμα μέσω του οποίου να επεξεργάζεται εύκολα και γρήγορα κώδικα.

Βέβαια δεν αναφερόμαι σε κάποιο βαρύ IDE, όπως για παράδειγμα το Visual Studio ή το Dreamweaver, περιβάλλοντα που χρησιμοποιούνται σε μεγάλα και πολύπλοκα projects, αλλά για ένα πολύ ελαφρύ πρόγραμμα, μέσω του οποίου να μπορούμε να επεξεργαστούμε εύκολα και γρήγορα κομμάτια κώδικα οποιασδήποτε γλώσσας προγραμματισμού, html ή ακόμη και css.

Το πρόγραμμα που προτείνω για να αναλάβει αυτήν την "αποστολή" ονομάζεται «Notepad++».

Αυτό το πρόγραμμα πληροί όλες τις προδιαγραφές που έχω θέσει, έτσι ώστε να αποτελεί την βασική επιλογή για εγκατάσταση στον υπολογιστή μας. Δηλαδή προσφέρεται στην Ελληνική γλώσσα, είναι εύχρηστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό αλλά πάνω απ’ όλα είναι δωρεάν.

Το «Notepad++» είναι ένας δωρεάν, ανοικτού κώδικα επεξεργαστής κειμένου, ο οποίος υποστηρίζει αρκετές γλώσσες προγραμματισμού, και όχι μόνο.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν επιλέξει να αντικαταστήσουν το κλασσικό Notepad των Windows, με το Notepad++, και έτσι χρησιμοποιούν το Notepad++ για να επεξεργάζονται όλα τα αρχεία κειμένου, ακόμη και τα κλασσικά txt.

Άλλοι, έχουν συνειδητοποιήσει πως περνούν τον περισσότερο χρόνο της «προγραμματιστικής» τους καριέρας γράφοντας ή μελετώντας κώδικα σ'αυτό το πρόγραμμα, παρά σε ένα οποιοδήποτε άλλο πασίγνωστο IDE. Αυτό αποδεικνύει την αξία του συγκεκριμένου προγράμματος.

Με μια πρώτη ματιά, ίσως να μην μας γεμίζει το μάτι. Όμως δοκιμάζοντας το, το σίγουρο είναι πως μπορεί να πείσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό χρήστη.

Το πιο σημαντικό του πλεονέκτημα, είναι η ικανότητα του να αναγνωρίζει ένα μεγάλο αριθμό τύπων αρχείων, και να μας χρωματίζει ανάλογα τον κώδικα, κάνοντας τον πιο ευανάγνωστο. Ακόμη κι αν ασχολείσαι μόνο με HTML κώδικα, μπορεί να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη, αφού ναι, τα διαβάζει και αυτά.

Μπορείς να κατεβάσεις το «Notepad++» απ' την επίσημη του ιστοσελίδα.

Εάν ψάχνεις για ενα δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας κώδικα, το οποίο θα σε διευκολύνει αφάνταστα, τότε αυτό είναι το καλύτερο πρόγραμμα που έχω να σου προτείνω.

Τελευταία ενημέρωση
Δωρεάν Πρόγραμμα FTP
Προηγούμενο άρθρο
Δωρεάν Πρόγραμμα FTP